koenigsegg

Шведската компания със сложно име Koenigsegg представи модифицирания си модел Agera RS на изложението в Женева и бързо след това разпродаде всичките 25 бройки от него. Сега в Ню Йорк производителят на супер автомобили свали покривалото от специалното издание Agera RS1.

koenigsegg agera
Спортният модел тежи само 1394 кг и неговият битурбо 5.0-литров V8 произвежда ненормалните 1360 к.с. и 1011 Нм. Това му позволява да спринтира от 0 до 100 за 2.8 секунди, а до 300 км/ч за 12.3 секунди. И най-доброто в колата е ,че тя не е бърза само на правата.

Благодарение на удължените предни и задни двойни носачи, активното окачване и притискателната сила на извънземното аеродинамично тяло, Agera RS1 може да разнася купето си в завои при натоварване от 1.8 G.


Екземплярът от снимките е предназначен за пътищата в САЩ и се отличава с „Arctic White“ разцветка плюс сини акценти на предните дифузьори, праговете, сплитерите, надписите на задното крило и дори спирачните апарати. Няма нужда да казваме, че купето е изработено изцяло от въглеродни влакна.

Въпреки, че Agera RS1 е крайно спортна кола това не означава, че е лишена от съвременни удобства – напротив. В кабината са налични екстри като сателита навигация, информационно-развлекателна система с Bluetooth, регулируеми педали и електрически седалки и дори хидравлична система за повдигане, за да увеличите клиренса, когато ви е нужно.
В горещите летни дни можете да премахнете и покрива, като за него в отредено специално място под предния капак.