regera

Шведският производител на хиперавтомобили ‘ускорява’ към автосалона в Женева тази седмица с три от своите ултра бързи и технологични коли. С две от тях празнува бъдещето, а с третата ще отдаде почит на миналото. За тази цел компанията ще представи две версии на новата Regera, като същевременно ще покаже и добрия стар CCX от 2006 година.

Първият от двата експоната Koenigsegg Regara е избран в Crystal White цвят с дебела въглеродна ивица минаваща през средата на колата подчертана с оранжеви контури. Снабден е и с аеродинамичен пакет Ghost, който добавя 20% към притискателната сила на шведа.

Втората Regera е по-семпла откъм външния си вид. Тя е боядисана в ярък син цвят, а в интериорът и е добавен морско зеленикав оттенък. Той, както и първият екземпляр от модела, е качен на карбонови джанти Tresex обути в Michelin Pilot Sport 4S гуми.

Разбира се и двата представители използват най-новата версия на хибридната система на Koenigsegg съчетаваща 5.0 литров V8 с две турбини и мощност от 1100 к.с. плюс електромотори с допълнителни 670 к.с. Работейки в тандем, те осигуряват общо 1500 к.с., които завъртат задните колела посредством предавателната трансмисия на Koenigsegg – Direct Drive.

Двете коли, които ще бъдат изложени на щанда на фирмата са част от 80-те бройки предвидени за продажба. Едва ли ще се изненадате от факта, че те даже вече са разпродадени. Така че, ако желаете да се сдобиете с едно такова хиперавтомобилче, ще трябва да почакате на вторичния пазар. Или да потърсите от по-старите модели на шведския производител – един от които ще бъде показан и обявен за продан в Швейцария.

Именно колата от 2006-та година – CCX. Тя е снабдена с по-стария V8 агрегат с обем 4.7 литра и 806 к.с., изпращани до задните колела чрез 6-степенна ръчна скоростна кутия. Машината е пребоядисана в оригиналния си Royal Blue цвят, а интериорът и е напълно освежен с нова анилинова кожа. Новият и собственик ще получи и двугодишна гаранция.