Kia Stinger GTS търси вниманието ви

Stinger GTS

Kia Stinger е един от най-вълнуващите автомобили на марката, но продажбите рязко намаляхa. Сега Kia иска да поднови интереса към модела, показвайки ограничения Stinger GTS.

Отличаващ се с привлекателна оранжева боя, Stinger GTS е длъжен да привлече вниманието. При по-внимателно вглеждане ще забележите шепа карбонови компоненти, включително капачките на огледалата, страничните отвори и лайстната около решетката. Други промени включват GTS емблема и емблемата на Stinger, която замества логото на Kia на багажника.

Промените в интериора са сравнително незначителни, но шофьорите ще намерят таван от велур и алкантара по волана и централната конзола. Автомобилът също така разполага с електрически шибедах на покрива, безжично зарядно за смартфон и 720-ватова аудио система Harman Kardon.

Чисто нова AWD система

Повечето от промените не са значителни, но Stinger GTS ще се предлага с новоразработена динамична система за задвижване на всички колела. Тя обещава да достави изживяване, което прилича повече на задвижване само на задните колела.

Като част от това усилие, системата за задвижване е получила значителна промяна. Комфортният режим изпраща 60% от мощността на задните колела, докато режимът Sport раздава 80%. Налице е също и дрифт режим, който може да изпрати 100% от мощността на задните колела и да държи обороти без да сменя предавки. Системата D-AWD добавя и заден диференциал с ограничено приплъзване.

Мощността идва от 3,3-литров V6 двигател, който произвежда 365 к.с. и 509 Nm въртящ момент. Той е свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и клиентите могат да избират както задно, така и задвижване на всички колела.

Производството ще бъде ограничено до 800 единици, а първата Stinger GTS се очаква да слезе от конвейера тази пролет. Когато пристигнат при дилърите, моделите ще имат базова цена от около $ 44 000 за вариантите на задно и около 46 500 долара за моделите със задвижване на всички колела.