stinger gt

Още не сме изстинали от новината, че корейският автомобилен производител KIA лансира първия си подобен спортен седан с 365 к.с. на задно предаване, носещ звучното заглавие Stinger, а ето че вече той се готви да атакува аудиторията на най-известното тунинг изложение в света – SEMA Autoshow в Лас Вегас.

Разбира се азиатският модел няма да покаже заводските си овали на щанда, колкото и да са привлекателни. За по-атрактивния външен вид ще се погрижат тунинг гурутата от West Coast Customs, които вече погъделичкаха интереса ни със снимка, разкриваща щрихите на проекта. На нея се забелязва извънредно широк бодикит, дифузьор а ла Формула 1 и четири трапецовидни изпускателни тръби с размерите на самите стопове.

Раздутото с карбон тяло на Stinger GT ще бъде положено на понижено окачване и 21 -инчови ковани алуминиеви джанти. Интериорът също ще бъде пременен.

Засега не съществува информация за подобрения по 3.3-литровото туин турбо сърце на Stinger GT, но такива може и да не се случат, тъй като на SEMA акцентът пада основно върху визуалния тунинг.