kia sportage

1 април мина, а пък и имаме снимков материал, ако си мислите, че ви лъжем със заглавието.

С фарове наподобяващи тези на Cayenne и властническа стойка новата генерация Kia Sportage е SUV, с който бихте се гордяли. Въпреки това, той не е достигнал нивото на немските си конкуренти, които често пъти попадат в операционната зала на известни тунинг светила. Дали пък не се лъжем?

kia sportage тунинг
Както фотосите ни показват корейското возило е преминало сериозна „разкрасителна“ процедура, включваща визуални доработки тип „Need for speed U2“. Двете страни на джипа са в шарка имитираща следи от гуми на БЕЛАЗ, а хромът е заличен навсякъде с черно фолио. Не знаем каква е марката на лилавите лети джанти, но те изглеждат доста „пичовски“, почти колкото и предния сплитер закачен за бронята.

kia tuning
В задната част промени има единствено по изпускателната система. Под капака не е ясно дали има модификации, но да бъдем реалисти – Kia Sportage не е точно автомобилът, за който всеки запалянко мечтае. Не беше отдавна времето, когато корейската компания произвеждаше едни от най-скучните коли на пазара и единственото привлекателно нещо в тях беше цената. Разбира се това се промени с излизането на третото поколение от луксозния SUV и намесата на дизайнера отговорен за успеха на TT, но докато видим ABT притеснени от конкуренцията на Sportage ще мине още доста време.

kia sportage tuning