Kia K900 ще дебютира в Ню Йорк

K900

Kia K900 до голяма степен остава незабелязана, но изглежда, че обновеният модел може да дебютира на автомобилното изложение в Ню Йорк.

В интервю за Wards Auto, вицепрезидентът на Kia Motors America за продуктово планиране намекна, че луксозният седан от ново поколение ще се появи в града, който никога не спи.

Орт Хедрик не разкрива нищо за колата, но шпионските снимки показаха, че ще видим малко по-спортен вид. Кабината също ще бъде модернизирана с по-висококачествени материали, съвременни технологии и подобрен дизайн.

Тези промени трябва да направят колата по-привлекателна за потребителите и Kia отчаяно се нуждае от това. Данните от Carsalesbase показват, че компанията е продала само 455 бройки в САЩ миналата година, което е доста жалко, като се има предвид, че е промотирана от самия Леброн Джеймс. За сравнение, Genesis продаде 16,214 G80 през същия период, а дори и в най-лошия месец, той надхвърли годишната бройка на K900 с над 2:1.

Тъй като редица потребители вероятно са забравили за съществуването на колата, ще ви напомним, че K900 започва от $ 49,900 и разполага с 3.8-литров V6 двигател, който произвежда 311 к.с. и въртящ момент от 396 Nm. Той е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия, която изпраща мощността към задните колела.

Kia също предлага и V8 Luxury модел, който започва от $ 61,900. Той има 5.0-литров V8 двигател с 420 к.с. и въртящ момент от 509 Nm.