Kia Ceed в повече детайли

Ceed

Kia Ceed е почти готова да се изправи срещу другите компактни модели с 5 врати на европейския пазар.

Показана на автомобилното изложение в Женева през 2018 г., тя ще бъде пусната в продажба в Обединеното кралство на 1 август, а производителят вече обяви началната цена: 18 295 паунда (24 289 долара). Това е с £ 1,845 ($ 2,450) по-малко от базовия Ford Focus, £ 45 ($ 60) по-малко от базовия Volkswagen Golf и £ 980 ($ 1,301) повече от най-достъпното Renault Megane.

Kia все още не е показала нивата на оборудване на новия Ceed, но колата разполага с много нови технологии. В зависимост от избрания модел може да имате 7-инчова или 8-инчова инфоразвлекателна система, навигация, свързване чрез Apple CarPlay и Android Auto и Bluetooth.

Списъкът на оборудването включва и висококачествена звукова система JBL, отопляеми и вентилирани предни седалки, отопляеми задни седалки, електрически отваряща се багажна врата, LED фарове със сензорно затъмнение и чистачки.

Описана като автономна технология, първата такава за Kia в Европа е системата за поддържане на лентата, която работи между 0 и 130 км/ч и контролира ускорението, спирането и управлението в зависимост от автомобилите отпред. По този начин Ceed може да стои в лентата на магистралата, като прави ежедневното ви пътуване по-приятно.

Другите налични технологии са Системата за предотвратяване на сблъсъка, Предупреждение за сблъсък при сляпа точка, Предупреждение за трафика отзад, Подпомагане при паркиране, Управление на стабилността на автомобила и круиз контрол със stop&go система.

Клиентите също ще трябва да избират между два типа на каросерията – хечбек и комби, четири нива на оборудване и пет двигателя- три бензинови и два дизелови.

Производството ще започне в базата на марката в Жилина, Словакия, през второто тримесечие на годината.