John Cooper Works GP ще е най-бруталното Mini с 300 к.с.

John Cooper Works GP

Mini пусна официални снимки и подробности за най-мощния си автомобил досега – John Cooper Works GP и малко след това, автомобилът бе уловен от шпионски фотографи.

Mini подготвят брутален автомобил, на който можете да се насладите в галерията по-долу. Това е и първя поява на производствения модел след дебюта на JCW GP Concept на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г.

Както може да се види, малката кола идва със сериозни намерения, показвайки екстремен бодикит върху Mini Hatch.

Най-очевидното в модела е масивното разделено задно крило, което изглежда взето направо от състезателна кола, но JCW GP има още с какво да изненадва. Например раздутите калници и агресивните брони, които включват сплитер отпред и дифузьор отзад. Други отличителни черти на дизайна са централната двойка ауспуси и широките колела.

Пакетът GP идва с по-големи спирачки и подобрено окачване, както и ползването на олекотени материали. За да бъде автомобилът възможно най-лек, задните седалки са премахнати, но сигурно ще фигурират като опция.

Ограничен до 3000 единици, Mini JCW GP е снабден с 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда повече от 300 конски сили. Най-бързото и най-мощно Mini, което ще бъде легално, се очаква да дебютира в края на 2019 г. (вероятно на автомобилното изложение във Франкфурт през септември), като доставките ще последват в началото на 2020 година.