scrambler

Дългото чакане за пикапа на Jeep Wrangler е почти на финала си, след като дебютът на модела по време на LA Auto Show бе потвърден.

Потвърждението дойде не от Jeep, а от AutoMobility LA, компанията, която организира автомобилното изложение в Лос Анджелис, което започва по-късно този месец.

В прессъобщение организаторите съобщават за премиерата на „повече от 60 дебютни автомобила“ в LA Auto Show, сред които е и името на „пикап от Jeep“. С други думи, базираният на Wrangler – Scrambler (JT).

Интересното е, че Jeep не са споменали официално все още за за дебюта на JT. Но както и да е, това, което има значение, е, че сме само на седмици от това да видим пикапа без камуфлаж. За съжаление, Jeep продължава да държи тестовите прототипи силно покрити, както сте забелязали в статиите за модела.

Това което знаем за сега е, че джипът за 2019 ще изглежда много подобен на класическия Wrangler – поне от предната броня до C-колоните. Зад кабината ще има камионно легло с резервно колело, закачено отстрани, и окачване от Ram 1500 под каросерията. Задната броня ще бъде различна от тази на нормалния Wrangler.

Не очаквайте обаче някакви промени в двигателното отделение. Scrambler ще предлага същия избор като събратята си, а именно стандартният 3.6-литров V6 с мощност от 285 к.с. и допълнителния 2.0-литров четирицилиндров турбомотор с 270 к.с. 3.0-литров V6 турбодизел може да пристигне скоро след дебюта.