JE Design модифицира Seat Ateca за истински офроуд

JE Design

За € 13,964 в Германия, без монтаж и боядисване, JE Design може да превърне Seat Ateca в нещо, което е много по-способно извън пътя, отколкото стандартния модел.

Както показва този модел, създаден в сътрудничество между дилър на Seat от Люксембург и JE Design, компактният кросоувър изглежда доста подготвен за офроуд.

Той все още няма предавателна кутия с ниски предавки или други приспособления, необходими, за да му помогнат да се справи с тежките терени, но има няколко интересни подобрения. Между тях откриваме раздути калници на всички колела с видими болтове, които разширяват автомобила с до 35 мм от всяка страна, за € 2,142.

Предните и задните защитни брони в матово сребърно, на цена от € 650 и € 590, задният спойлер за 417 евро, страничните наставки на задните прозорци за 179 евро и LED светлините на тавна за 1,190 евро допълват външния вид. Виждаме и нови 16-инчови джанти с 215/65 гуми, подходящи за всякакъв терен за € 1890. Те идват със специално изработени фланци и по-дълги болтове. Височината на автомобила е нараснала с 20 мм за цена от 158 евро.

Калниците и таванът са покрити със защитна боя, която се използва за товарния отсег на пикапите. Матово сребърна защитна лента пък предпазва задната броня при товарене в багажника. Останалата част от Ateca е увита в матово Khaki фолио, за което тунерът иска 3 000 евро.

Списъкът с модификации завършва е неръждаемият заден шумозаглушител (€ 899), с две кръгли изпускателни тръби от всяка страна, с диаметър 80 мм.

JE Design казва, че преработката в „All Terrain“ може да бъде приложена на всички модели Ateca, с изключение на версиите FR и Cupra. Последните две обаче могат да получат раздутите калници, светлините на тавана и защитните части под броните. А за FR версията с 2.0-литровия TDI 4Drive е предвидена спортна изпускателна система.