Jaguar F-Pace SVR 2019 ще пристигне с 542 к.с.

F-Pace SVR

Ако по някаква причина 380 к.с. в F-Pace S са ви малко, въпреки че компанията претендира за време от 5.1 секунди до 100 км/ч, не се тревожете, тъй като Jaguar отговоря на вашите молитви с новия SVR.

Световната премиера ще се състои на автомобилното изложение в Ню Йорк, където F-Pace SVR 2019 ще се разкрие със същия 5.0-литров V8, използван в много други мощни модели от групата на Jaguar-Land Rover, включително F-Type и Range Rover Sport SVR.

В този модел са ни осигурили 542 к.с. и 680 Nm въртящ момент. Снабден със стандартна система за задвижване на всички колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия, той катапултира SVR F-Pace до 100 км/ч. за 4.3 секунди и достига максимална скорост от 283 км/ч. Също така очакваме подобрение в звука, тъй като V8 получава активна изпускателна система на Jaguar с променливи клапани, която е по-лека с 6,6 кг. от стандартната изпускателна система.

Jaguar казва, че това не е всичко, тъй като са извършени многобройни промени по шасито, за да се удържи  допълнителната мощност.

„F-PACE SVR осигурява управление и гъвкавост, които съответстват на ефективността му“, казва Майк Крос, главен инженер в Jaguar Land Rover. „Всичко от управлението до окачването е специално настроено за нашия SUV и резултатът е превозно средство, което отговаря едновременно на F-PACE и на SVR“.

Сред другите промени са по-твърдите пружини, леките ковани 21-инчови и 22-инчови алуминиеви джанти, които са по-широки отзад с 25 мм в сравнение с предните и подобрени 395 мм. предни и 396 мм. задни спирачни дискове. Той също така получава заден електронен активен диференциал (EAD), а Jaguar оптимизира задвижването на четирите колела, адаптивната динамика и електронното управление за SVR.

Отвъд по-големите колела, екипът на Jaguar Special Vehicle Operations (SVO) дава на F-Pace редица аеродинамични подобрения, въпреки че дизайнът остава изчистен. Отпред имаме нова броня с масивни отвори, а предния капак и калници също получават отвори за охлаждане, както и задната броня.Праговете са обновени, имаме уникален спойлер на покрива и изпускателна система с четири накрайника.

Премествайки се в интериора, F-Pace SVR разполага с по-тънки предни седалки, които осигуряват по-голяма опора и спортно излъчване, и релефно лого на SVR. Задните седалки приличат на тези отпред откъм дизайн. Виждаме и спортен лост на долната конзола и волан с логото на SVR и алуминиеви пера, както и стандартна инфоразвлекателна Touch Pro система с 10-инчов сензорен дисплей и 12,3-инчов HD инструментален дисплей.

Моделът ще се продава в цял свят през това лято с цени, започващи от $ 79,990 в Съединените щати и от £ 74,835 в Обединеното кралство.