Jaguar F-Pace SVR ще се бори с BMW X5 M

Jaguar F-Pace е може би най-красивият SUV на пазара.

Все пак се срещат и други елегантни високопроходими автомобили. Да не забравяме BMW X5, Range Rover, по-спортния Macan и Volvo XC90. Никой от тях обаче не е толкова съблазнителен и секси, както Jaguar-ът.

От друга страна BMW X5 M е може би най-високото мерило за бързи SUV-ове. Той не е просто бърз за такова високо тегло, той е светкавичен. Благодарение на своя 4.4-литров V8 с два механични компресора той развива от 0 до 100 км/ч. за 4.0 секунди. Това е време от категорията на Ferrari 360 Modena и то в 5-местн SUV. Има и други бързи джипове на пазара, но от BMW просто впечатляват с бруталност.

Изглежда обаче, че германците ще си имат достоен конкурент. Новият Jaguar F-Pace SVR ще бъде натъпкан с 5.0-литров V8 с механичен компресор и 570 к.с. и 700 Nm. Това трябва да го прави еднакво бърз с X5 M, защото Range Rover SVR със същия двигател прави 4.2 секунди до 100 км/ч., а Jag-ът е значително по-лек.

Там, където Jaguar F-Pace ще бъде по-напред от X5 M са управлението, звука и стила. Управлението и динамиката са водещи при британския SUV и в комбинация с по-лекото му тегло, той ще е изключително вълнуващ за работа. Със сигурност е и по-красив. Не просто красив, а прелъстяващ.

Надяваме се новият SUV да се доближава по звучене до F-Type SVR. Неговият двигател вади невероятен звук, и има шанс да се превърне в най-добре звучащия джип на планетата.

BMW X5 M е чудесен автомобил. Много хора го харесват, но ще му е трудно да ги задържи при себе си след като видят зашеметяващия, вълнуващ и бърз Jaguar F-Pace SVR.