Jaguar E-Type идва на ток

E-Type

Jaguar Classic работи по ограничена бройка електрически E-Type, но те не са единствените, тъй като Evolution E-Types и Electrifi обединяват усилията си, за да предложат своя идея.

Моделът ще бъде наречен Evolution Electrifi Jaguar E-Type и ще се базира на оригиналния E-Type от 1960 г. Той ще има усилено шаси, което ще се справи с допълнителния въртящ момент на електродвигателя.

Прототипът ще бъде представен през лятото и производственият модел първоначално ще се предлага като родстър с алуминиев корпус. Купето ще последва по-късно.

Въпреки основата на E-Type от 1960 г., моделът ще бъде подобрен, за да бъде по-безопасен и по-прецизен от оригиналния. Като част от този процес, автомобилът ще бъде оборудван с електрическа сервоусилвателна система, мощни спирачки и оптимизирано окачване. Evolution E-Types ще инсталира и климатик.

E-Type

Техническите детайли остават тайна, но компаниите твърдят, че автомобилът ще има 450 к.с. Това ще позволи на роудстъра да ускори от 0 до 100 км/ч. за по-малко от четири секунди и да има максимална скорост от 265 км/ч. Фирмите също така заявиха, че „общото тегло на автомобила ще остане същото“, но нищо не се знае за капацитета на батерията и пробега.

Интересното е, че преминаването на ток ще бъде „напълно обратимо и без модификация“. Като част от това, всеки E-Type ще идва с оригиналния си двигател и трансмисия, така че собствениците ще могат да се върнат към бензиновото задвижване, ако желаят.

Evolution E-Types и Electrifi понастоящем приемат поръчки и колата ще бъде пусната в продажба в началото на следващата година. Очаква се цената да стартира от около € 969 340, което означава, че моделът ще струва около 13 Jaguar I-Pace-а.

E-Type