Jaguar C-X55 е вдъхновен от тенис ракета

C-X55

Нарече GT Vision C-X55, тази Jaguar концепт е създаден като дипломна работа. Но дизайнът му е изключително иновативен и със сигурност няма да имаме нищо против да го видим на пистата или в реалния живот някой ден.

Йоан Цонев и Георги Стоянов създават това творение като проект за Университета в Ковънтри. Те се захващат сериозно, като дори построяват макетен модел, показващ концепта в пълния му блясък. Точно от макет имате нужда, когато се занимавате с нещо толкова напредничаво като активен кокпит.

C-X55

Точно така. Концептът включва активен дизайн на пилотската кабина, като тя може да се движи напред или назад в зависимост от разпределението на теглото, което търсите в определена част от пистата. Именно тази част от колата е вдъхновена от рамката на тенис ракета. Механизмът се състои от въжета от кевлар.

„Потребителят може да контролира тази функция, за да подобри скоростта си в завой и да зададе по-бързи времена на обиколка“.

C-X55

Що се отнася до задвижването, според FormTrends, то разполага с четири двигателя (по един за всяко колело), ​​супер-кондензатор и два инвертора. Автомобилът няма скоростна кутия, за по-добро съотношение мощност-тегло, подобно на Koenigsegg Regera.

Като цяло, това е едно доста агресивно изглеждащо превозно средство. Това е не само заради огромните калници на колелата, но и заради двойното крило. Автомобилът също така включва тънки LED светлини отпред, аеродинамичен бодикит, масивни колела и монтирани по крилото задни светлини, донякъде подобно на съвременните автомобили от Formula 1.