Infiniti Project Black S Concept пристига с 563 к.с.

Project Black S

Infiniti представи работещ прототип на концепта Project Black S.

Първоначално представен на автомобилното изложение в Женева през 2017 г., концептът бе разработен съвместно от Infiniti и екипа на Renault Sport Formula One. В резултат на това, колата е „инженерн тестов проект“, който изследва как технологията на Renault с двойно хибридно задвижване може да се използва в пътнически модел.

Концептът е базиран на Q60 Red Sport 400 и разполага с 3.0-литров V6 двигател с две турбини, който произвежда 400 к.с. и въртящ момент от 475 Nm. Хибридната система включва литиево-йонна батерия с 4,4 kWh и три електро мотора. Замислени като „системи за събиране на енергия“, двигателите генерират електричество при ускорение и спиране.

Електричеството се използва за развъртане на е-турбото и за задвижване на електрически мотор, който е поставен на задния мост. Той произвежда 160 к.с. и спомага за комбинирана максимална мощност от 563 к.с.

Infiniti отказа да даде подробни спецификации за производителността, но компанията заяви, че колата трябва да може да ускори от 0 до 100 км/ч. за по-малко от четири секунди. Заслужава да се отбележи, че моделът има 163 к.с. повече от стандартния Q60 Red Sport 400.

Освен високотехнологичния задвижващ механизъм, Project Black S има въглерод-керамична спирачна система с вентилирани и разпробити дискове с размери 380 мм отпред и 360 мм отзад. Автомобилът разполага и с по-спортно окачване, регулируеми ABS и traction control системи, както и три различни режима, които управляват начина на използване на електрическия двигател.

Дизайнът на автомобила е усъвършенстван от екипа на Renault Sport Formula One, който използва „изчислителен софтуер за динамика на флуидите, за да осигури по-ефективно охлаждане на двигателя и подобрена притискателна сила.“ По-специално, Infiniti казва, че концептът е оборудван с по-големи отвори и подобрена аеродинамика, предназначена за охлаждане на задния електродвигател. Концептът включва и масивно задно крило, което осигурява „фин баланс между максимална стабилност на права и високо сцепление при завиване“.

Тъй като хибридното задвижване добавя приблизително 441 кг тегло, инженерите поставят модела на ударна диета. В резултат на това той има няколко компонента от карбон, включително капака, покрива и калниците. Шибедахът и задните седалки са премахнати.

Благодарение на всички тези промени Project Black S тежи 1775 кг, което е само 24 кг повече от Q60 Red Sport 400. Infiniti също така казва, че моделът е с по-нисък център на тежестта и по-добри характеристики на шофиране.

Infiniti ще продължи да развива автомобила и има шанс в крайна сметка да видим пътна версия на концепта. Както обясни автомобилната компания, тя изследва „потенциален нов модел“ над Red Sport 400, който ще предложи по-добра производителност, уникален дизайн и спортно шаси.