Infiniti подготвя електрически концепт за изложението в Детройт

Infiniti

Infiniti потвърди електрическия си  спортен концепт за моторното изложение в Детройт по-късно през януари, с второ изображение, разкриващо някои от детайлите на автомобила.

Името на концепта бе потвърдено като Q Inspiration concept. Дизайнерският шеф Алфонсо Албайса предварително потвърди пред Autocar, че колата ще бъде нов електрически модел, а не електрически вариант на съществуващ модел.

Визуализирането на новия дизайнерски език на марката показва запълнено пространство на мястото на решетката, потвърждавайки допълнително своето електрическо задвижване. Дълбоките въздухозаборници на капака показват, че агресивният дизайн от сегашното поколение ще продължи в следващото.

 „Нашият концептуален автомобил за Детройт показва новото поколение на Infiniti. Плавната и зашеметяваща нова философия на дизайна демонстрира артистичността на Infiniti в новата епоха на автономно задвижване и иновативни задвижвания „, каза Албайса.

Изпълнителният дизайнер Карим Хабиб обясни, че автомобилът ще бъде под формата на традиционен седан, но с лека промяна на формулата. Това се дължи на „по-умни, по-компактни и по-малко ангажиращи двигатели“, обясни той.

Infiniti

Колата седи на нова платформа и няма да споделя тази с Nissan Leaf. Производствената версия на електрическия модел се очаква да бъде пусната в продажба през 2019 г., заедно с множество подобни коли от цялата индустрия.