Santa Cruz

Концептът Santa Cruz се приближава към производство, тъй като главният изпълнителен директор на Hyundai Motor America потвърди, че моделът ще бъде пуснат през 2020 г.

Говорейки с офиса в Детройт, Кюнг Соо Лий каза: „Току-що имахме среща, за да разгледаме дизайна“, и планът е „да го пуснем на пазара в САЩ през 2020 г.“ или малко по-късно. Екипът не  споделя допълнителна информация, но в публикацията се съобщава, че компанията работи по крайния дизайн и спецификациите на пикапа.

Въпреки че остават много въпроси, изглежда, че моделът ще следва стъпките на концепта си и ще lifestyle автомобил като Honda Ridgeline. Пикапът ще стъпи на кросоувър платформа, вместо на познатите рамкови такива. Това ще спести разходи за развитие и ще даде на Santa Cruz по-добро усещане.

Концептът включваше дизелов двигател, но вероятно няма да го срещнем в производствения модел. Вместо това доклади подсказват, че пикапът може да се предлага с 1.6-литров 4-цилиндров турбо двигател или 2.4-литров 4-цилиндров атмосферен. По-големият двигател произвежда 185 к.с. и въртящ момент от 241 Nm в Sonata, а турбо версията развива 201 к.с. и 264 Nm въртящ момент в Elantra Sport.

Вътрешни източници съобщават , че дизайнът на Santa Cruz ще отразява кросоувъри вместо традиционните пикапи. Не става ясно, дали той ще се запази, но днес той изглежда все още достатъчно добър.

Един от по-интересните елементи в доклада е предположението, че Hyundai ще насочва Santa Cruz към потребители на възраст под 30 години. За да помогне да се хареса на тези купувачи, Hyundai съобщава, че цените ще са ниски. Това може да означава, че пикапът ще подбие Nissan Frontier, която започва от $ 18,990.