Hyundai N може да изстреля жесток водороден хиперкар

Hyundai N

Предвижда се Hyundai да проведе пресконференция на Международното автомобилно изложение в Северна Америка на 14 януари и най-накрая ще научим какво да очакваме.

Според южнокорейския Motorgraph, ръководителят на Hyundai Motor Group, Алберт Бирман, използва пресконференцията на CES, за да разкрие някои подробности за предстоящия дебют в Детройт.

Бившият шеф на BMW M заяви: „Основната цел на N марката е да повиши имиджа на Hyundai Motor и техническите му възможности.“

Макар да не се впуска в твърде много подробности, Бирман сподели, че компанията да представи „мощна водородна електрическа кола“. Както обясни той, Hyundai има най-модерната технология за водородни горивни клетки, така че е съвсем естествено Hyundai N да въведе превозно средство, което работи с водород.

Нищо не е официално, но вероятно може да се предположи, че моделът е концепт. Независимо от това, компанията вече е представила Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo. Този конкретен модел ще използва две горивни клетки и супер кондензатор, за да даде на състезателния модел обща мощност от 871 к.с.

Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo разполага и с четири вградени електрически мотора, карбоново монокок шаси и изключително аеродинамичен дизайн, който наподобява на „изтребител на колела“.

Остава неясно дали концептът от Детройт ще има подобен подход, но ще разберем следващата седмица.