Hyundai Le Fil Rouge ще бъде красиво четириврато купе

Le Fil Rouge

Hyundai представи за пръв път Le Fil Rouge Concept на света по-рано този месец на автомобилното изложение в Женева през 2018 г., като обратната връзка беше доста положителна.

За да се създаде привлекателен дизайн, корейският автомобилен производител основа пропорциите на концепта на златно съотношение – или поне така се казва, макар че не е нужно математик да осъзнае, че дълга база, големи колела и къси надвеси наистина работят добре заедно.

Докато концептът не е нищо повече от проектно проучване, което подсказва за стилистичното направление на марката, бъдещето изглежда е много ярко за Hyundai, особено ако предстоящите автомобили изглеждат така.

Но какво ще стане, ако вземем Le Fil Rouge и му дадем по-практична предна част, странични огледала и дръжки за врати? Дизайнерът Никита Аксьонов се чудеше по същия начин и се зае с идеята за производство на концепцията, наречена iFuture.

Цялостната форма на автомобила остава същата, с доста напредничав дизайн, подобно на  Tesla Model S, който се появи за първи път през 2012 г.

За съжаление все още сме далеч от желанието на Hyundai за изграждане на изцяло електрически, футуристичен салон с автономни системи от 4-та степен, които са задължителни за Le Fil Rouge, за да спечели доверието на клиентите.