Hyundai представи i30 Fastback N преди Париж

i30 Fastback N

Hyundai пусна първи официални снимки и информация за новия модел с пет врати i30 Fastback N преди автомобилния дебют в Париж.

Както бе обещано, третият модел на Hyundai N бе представен като част от състезанието от Рим до Париж. Имаше обаче уловка: състезанието беше между две датски села, наречени Рим и Париж, а не столиците на Италия и Франция. Воден от Габриеле Таркуини, i30 Fastback N имаше нужда от 8 минути и 18.49 секунди, за да покрие разстоянието между двете села.

Автомобилът ползва същото задвижване като в i30 N хечбека, само че с друг дизайн. Това означава, че двигателят е 2.0-литров турбо 4-цилиндров, който произвежда 250 к.с. в стандартно изпълнение и 275 к.с. с Performance пакет.

И в двата случая двигателят доставя въртящ момент от 353 Nm. Функцията „overboost“ обаче допълнително го увеличава до 378 Nm. Тя се активира автоматично при достигане на максималния въртящ момент. Стандартният модел се нуждае от 6.4 секунди, за да достигне от 0 до 100 км/ч., а i30 Fastback N Performance Package покрива същия спринт за 6.1 секунди.

i30 Fastback N

Както при i30 N, версията Fastback е оборудвана с N Grin Control система, която позволява на шофьорите да избират пет различни режима на шофиране.

Използвайки специални бутони на волана, водачът може да избере режими Eco, Normal, Sport, N и N Custom по избор. Ако се интересувате от тривиалните детайли, като икономия на гориво, трябва да знаете, че стандартният i30 Fastback N гори средно 7 л/100 км (159 г/км CO2), а Performance пакетът – 7.1л/100 км (163 г/км CO2).

Отвъдн той изглежда много подобен на i30 N – с изключение на задницата. I30 Fastback N получава същите стилистични елементи, които включват N решетка и N предна броня, черни странични прагове и червени линии по двете брони. Задният край е уникален за i30 Fastback N и има два ауспуха, заден дифузьор и спойлер с черен акцент, интегриран в багажника.

Що се отнася до интериора, той е изключителен. Червените акценти около вентилационните отвори и червените шевове по N волана, скоростния лост и седалките са уникални за i30 Fastback N. От практична гледна точка моделът предлага идентични спецификации с обикновения i30 Fastback. Стандартният капацитет на багажа е 450 литра и може да достигне до 1 351 литра, когато задните седалки са сгънати.

i30 Fastback N

I30 Fastback N предлага избор от две инфоразвлекателни системи: 8-инчов аудио интерфейс дисплей с вградена камера за обратно виждане и Bluetooth връзка или 8-инчова навигационна система. И двете предлагат Apple CarPlay и Android Auto интеграция и специален N режим с настройки за двигателя, звука и настройки за Performance пакета.

По отношение на безопасността, i30 Fastback N идва с пакета Hyundai SmartSense, включващ активни технологии за безопасност и шофиране, които включват стандартен асистент за предотвратяване на сблъсък, предупреждение на водача, помощ при поддържане на лентата и помощ при висока скорост. Интелигентното ограничение на скоростта е незадължително.