Hyundai показа състезателния Veloster N TCR

Veloster N TCR

Международното автомобилно изложение в Северна Америка продължава и Hyundai използва събитието, за да разкрие състезателната версия Veloster N TCR.

Предвижда се Veloster да се състезава в тазгодишната IMSA Michelin Pilot Challenge. Той ще се бори с Audi RS3 LMS TCR, Honda Civic Type R TCR и Volkswagen Golf GTI TCR.

Това не слаба конкуренция, но Veloster вече има състезателно родословие. Както отбелязва Hyundai, автомобилът споделя около 85% от основните си компоненти с печелившия i30 N TCR.

Един от компонентите, идващи от i30 N, е 2.0-литровия 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда 350 к.с. и въртящ момент от 450 Nm. Той е свързан с 6-степенна секвенциална трансмисия, която изпраща мощността към предните колела.

Разбира се, състезателните автомобили са нещо повече от мощен двигател. В резултат на това Veloster има композитни панели, масивно задно крило и 18-инчови джанти. Те са подкрепени от специална спирачна система, която включва шест бутални апарати и 380 мм вентилирани дискове отпред.

Модификациите не свършват дотук, тъй като моделът е оборудван с аеродинамичен бодикит, стоманен ролкейдж и окачване с регулируеми амортисьори. Други акценти включват дисплей за пилота и състезателна седалка Sabelt с шест-точков колан.

Bryan Herta Autosport е избран за търговски представител от Hyundai за Veloster N TCR в Съединените щати и те също ще предоставят техническа помощ, както и частите. Първите доставки за клиенти ще започнат през март, а цената ще започне от $ 154,905, без цената на доставката от Германия.