Hyundai подготвя i20N като съперник на Fiesta ST

i20N

Hyundai натрупа опит в сферата на хот хечовете с първия модел на N подразделението – i30N. Моделът получи много добри оценки и сега сякаш е време да видим по-малък спортист – i20N.

Доклади за бъдещия мъник се появяват периодично, като последната информация е от Autocar. Проектът първоначално бе заплануван за 2018 г., но поради плановете за електрификация на марката, той бе изтеглен напред във времето.

Hyundai се готви да пусне N версията на i20 в началото на следващата година, като ще го изправи срещу Ford Fiesta ST и VW Polo GTI. Очакваме моделът да получи обичайното отношение, включително по-твърдо окачване, по-големи спирачки, по-директно управление и агресивен външен вид. Кандидат за двигателя се очертава да бъде 1.6-литровият T-GDI 4-цилиндров агрегат.

Турбо моторът предлага 174 к.с. в Hyundai Tucson, но в i20N мощността му вероятно ще е около 200 к.с., за да се предостави на Fiesta ST.

След премиерата на i20N в началото на 2020 г., очакваме представянето и на Tucson N. Първият SUV на подразделението ще дойде няколко месеца по-късно с над 300 к.с. и задвижване на всички колела.