genesis g70

Hyundai Motor назначи Файез Абдул Рахман за вицепрезидент в поделението Genesis Architecture Development, част от луксозния бранд Genesis.

Рахман е имал основна роля в разработването на няколко BMW модела, включително 7-серия, Х-моделите и представителите на M-Power. Неговата задача в корейската марка ще бъде да подобри представянето и качеството на платформите за бъдещите луксозни модели на Genesis.

„Много съм развълнуван да стана част от тази динамична организация и съм силно впечатлен от забележителния напредък, който Hyundai Motor Group постигна през последното десетилетие“ – сподели новият вицепрезидент на отдела.

Той заяви също, че основната му цел ще бъде да разработи гъвкава и ориентирана към бъдещето автомобилна архитектура, която да е уникална за компанията. Тя ще осигури конкурентноспособност, особено в областа на качеството и ефикасността.

През 1996 година Рахман ръководи концептуалното планиране и архитектурното развитие на BMW 7-ма серия, а между 2001 и 2008 година е неразделна част от екипа, работещ по SUV моделите от X-серията. През 2008 година мигрира в поделението за спортни доработки M-power, където отново отговаря за цялостната архитектура на моделите и същевременно е лидер в центъра за тестове на Нюрбургринг.

Бъдещите планове на Genesis включват разширяването на моделната гама с три модела до общо шест през 2020 година, като един от тях ще бъде кросоувър.