Американски тунери си сглобиха Hummer H1 с 800 конски сили. И да, той определно ще бъде една от най-странните бегачки на пистата.

Джипът е започнал живота си през далечната 1987 година, вероятно в ролята си на работна машина. Друг обаче е планът на американците, които са монтирали в двигателния му отсег 6.6-литров бензинов агрегат от LBZ Duramax. Двигателят от пикапа е преминал редица модификации, а резултатът е зашеметяващ – 800 конски сили.

Да не забравяме, че Hummer H1 е създаден да бъде бойна машина, която без проблеми да преминава и през най-пресечените терени. В този ред на мисли, при увеличаване на мощността до 800 к.с., работата ви далеч не приключва. Монтирано е ново окачване, което освен да свали джипа по-ниско до земята, го прави и значително по-стабилен в завои. Мощността пък стига до гумите посредством автоматичната скоростна кутия Allison 1000 transmission – Stage 5. За спирането на огромната машина се грижат 6-бутални предни и задни спирачни апарати. За доброто сцепление с пътната настилка пък се грижат гуми – Pirelli P Zero.

И за да проектът бъде напълно завършен са монтирани – дифернциал с ограничено приплъзване, рол-бар, спортен волан Momo, както и седалки на Sparco.