Hummer може да се появи като електрически производител

Hummer

Hummer се появи, за да срути стереотипите без да го е грижа за околната среда. Това е и част от причината, поради която марката беше премахната по време на преструктурирането и фалита на GM.

Компанията се опита да продаде марката на китайците от Sichuan Tengzhong, но сделката пропадна и Hummer изчезна тихомълком, като последните модели слязоха от поточната линия през 2010 година.

Тъй като индустрията се развива в посока кросоувъри и SUV-ове, лесно е да си представим съвременен Hummer, конкурентен на Jeep. Изглежда, че някои хора в GM не са забравили марката, както Bloomberg съобщава. Компанията обмисля да пусне Hummer като производител на електрически пикапи и джипове.

Идеята звучи налудничаво по редица причини, включително и изградения имидж на унищожител на гориво. Освен това, рестартирането на Hummer ще бъде скъпо, тъй като ще изисква огромни маркетингови усилия, създаване на нова дилърска мрежа и пускане на няколко нови превозни средства.

Вероятно затова идеята само се разтяга в коридорите на GM, без реално намерение да се случи. Президентът на концерна Марк Ройс също изглежда донякъде отхвърля идеята, като каза пред публикацията: „Обичам Hummer“, но „не съм сигурен“.

Възстановяването на Hummer звучи доста пресилено, но не е тайна, че GM работи върху асортимент от електрически пикапи и кросоувъри. Един от първите се очаква да бъде Chevrolet Bolt EUV (Electric Utility Vehicle), който се очаква да бъде пуснат през следващата година.

Освен това, GM обяви плановете си да пусне седем нови електрически кросоувъра и джипове през 2017 г. Наскоро Cadillac загатна за първия си електрически кросоувър, а GM потвърди, че работи по електрически пикап.