Hondata изстиска още 47 к.с. от Civic Type R

Civic Type R

Honda Civic Type R е един от най-достъпните варианти, когато става дума за удоволствие от шофирането. Honda със сигурност знае как да спечели с магията си, когато става дума за хот хечове и ако можете да преодолеете външния му вид, това е впечатляваща машина.

За ентусиастите, които са чакали да видят колко лесно е се настройва Civic Type R, Hondata ще отговори на вашите въпроси.

Hondata е базирана в Калифорния тунинг компания, която превръща дори най-спънатите Civic модели в модифицирани автомобили, и последният проект е върху Civic Type R. Компанията обяви спецификациите зад най-новия си тунинг пакет за хот хеча и цифрите са впечатляващи.

Комплектът FlashPro на компанията струва $ 695 и дава възможност на собствениците на Civic Type R да избират измежду няколко карти въз основа на модификациите. За собствениците без тунинг по колата си пак ще може да забележат някои подобрения в сравнение със заводската версия.

Както показва дино теста на Hondata, при работа с 91 октаново гориво, комплектът FlashPro добавя 33 конски сили и 53 Nm въртящ момент. Това е скромно увеличение спрямо базовата Civic Type R с мощност от 306 к.с. и въртящ момент от 395 Nm. С 93 октана, хечбекът получава увеличение от 47 к.с. и 97 Nm.

За собствениците, които имат достъп до E25 гориво, комплектът FlashPro осигурява още по-голяма мощ. Когато колата се задвижва от етанол, комплектът ще добави допълнителни 58 к.с. и 105 Nm.

С още 47 коня, Civic Type R ще бъде малко по-мощен от Ford Focus RS с 350 к.с. Това са впечатляващи резултати от ECU настройката и ние наистина се сме заинтригувани, ако допълнителната мощност промени усещането в автомобила.