Honda Insight Prototype показан предсрочно

Insight

Прототипът на Honda Insight ще направи своя глобален дебют на автомобилното изложение в Детройт през януари, като модела ще се появи следващото лято.

Както можете да видите, Insight ще премине от странен хечбек в 5-местен седан, заемайки място над Civic в продуктовата гама.

„Със своя изтънчен стил, динамична позиция, изобилие от интериорно пространство и най-добро представяне в класа си, изцяло новият Insight въплъщава подхода на Honda към създаването на електрически автомобили без типичните компромиси“, каза старши вицепрезидентът на отдела за продажби за САЩ Хенио Аркангели младши.

„Не е нужно да сте привърженик на електромобилите, за да оцените новия Insight – това е чудесен автомобил сам по себе си, независимо, какво се случва под капака“.

В сравнение с предишния Insight, новият модел за 2019 разполага с нов дизайн в нов клас, превъзходни характеристики и подобрено представяне, според Honda. Той ще бъде задвижван от хибридна система с два двигателя, чийто показатели за икономия на гориво са сравними с това, което получавате в компактни хибридни модели.

На Северноамериканското международно автомобилно изложение ние обявихме нашата инициатива за електрификация на Honda моделите с намерението да постигнем две трети от продажбите на Honda в електрическия клас до 2030 година“, добави Аркангели. „С представянето на Insight по-късно през 2018 г. като петият електромобил, пуснат на пазара през изминалата година, демонстрираме нашия ангажимент към тази цел“.

Honda ще изгради Insight 2019 в завода си в Грийнсбург в Индиана, заедно със Civic и CR-V.