Honda E попадна в ръцете на пилот от Formula 1

Honda E

Пилотът от Formula 1 Алекс Албон подкара прототипа Honda E на Goodwood миналия уикенд. Пилотът на Toro Rosso не прояви милост към малкия електрически хечбек по време на изкачването на хълма, въпреки че возеше няколко от главните лица на Honda.

Субкомпактните пропорции на автомобила го поставят в един клас заедно с Renault Zoe. Въпреки това, за разлика от френския си конкурент, Honda-та се базира на архитектура със задвижване на задните колела. Електрическият двигател произвежда 148 к.с. и 300 + Nm въртящ момент, така че почти може да се нарече хот хеч.

Представянето все още е неизвестно, но компанията потвърди, че разполага с пробег от над 200 км. Батерията разполага с функция за бързо зареждане, която позволява зареждане до 80% само за 30 минути, което е достатъчно за ежедневно пътуване.

Както подсказва името, Honda E е прототип, макар че този, който виждаме е 99% от готовата версия. Той бе визуализиран от Urban EV Concept преди няколко години, а през септември на автомобилното изложение във Франкфурт през 2019 г. ще се появи готовата версия. Оттам автомобилът ще започне производство още преди края на годината и ще се появи в Европа следващата пролет. Дотогава нека видим как се справя с трасето на Goodwood с професионален шофьор, който го настъпва на макс!