Civic Type R

Новата Honda Civic Type R предизвика много противоречия с преувеличения си дизайн, така че не можем да си представим как ще изглежда като пикап. Е някои явно могат.

Създаден от отдела за продуктов инженеринг на марката в Обединеното кралство, с кодовото наименование „Project P“, този концепт бе представен на ежегодния ден за тестване SMMT. Моделът се базира на предварително произведена версия на хот хеча, с изрязани C-колона и таван и заменени с ролбар.

Задните седалки и багажника са напълно премахнати, давайки място за товарен отсег. Що се отнася до интериора, този Honda Civic Type R разполага със само две седалки.

Макар и да преминава през масивна промяна, Project P запазва цялостния дизайн на автомобила, заедно със задното крило и е решен в Rallye Red боя.

Задвижването, трансмисията и скоростната кутия остават непроменени. Honda изчислява, че хот хечът им, превърнал се в пикап, достига 100 км/ч. за 6 сек. и максимална скорост над 265 км/ч.

Дори и специалните режими на шофиране в Honda Civic Type R са запазени, а компанията твърди, че Project P е едновременно удобен и способен да се състезава на пистата.

Както се очакваше, Honda няма намерение да пуска този Type R в производство, но може да се опита да „запише рекорд за най-бърз пикап“ на Nurburgring, според ръководителя на проекта Алийн Джеймс.