Honda Civic Si от 2000 г. бе продадена за $22,750

Civic Si

Изключително трудно е да разберем кои автомобили ще оцелеят в теста на времето. Например Porsche с въздушно охлаждане, което вече не се произвежда и намирането на екземпляр в добро състояние е трудно. Плащането на $ 22,750 за Honda Civic Si от 2000 г., обаче, е нещо, на което не можем да повярваме.

Ако трябва да се запитате къде се продава тази кола за такива пари, има само едно място, където някой е готов да похарчи парите за 18-годишна кола – Bring a Trailer. Както очаквахме от уебсайта за търгове, Civic Si е в почти непокътнато състояние.

Въпреки възрастта си Civic Si е изминала само 10,439 мили и никога не е била модифицирана. Мислим, че последното е спомогнало за цената от $ 20 000. Намирането на стара кола, която има спортен характер и не е модифицирана е адски трудна задача.

Но предишният собственик, който според данните е колекционер на Honda, вероятно е имал чувството, че един добре поддържан Civic Si ще струва цяло състояние и го запазва във фабричен вид. Дори и долната част на купето изглежда така, сякаш може да се яде от нея.

Обикновено не се ядосваме, когато собствениците не карат превозните си средства, защото те могат да искат да я имат завинаги. Но това купе с неговия 1.6-литров VTEC 4-цилиндров двигател и 5-степенна ръчна скоростна кутия може да навърти много. Наистина се надяваме, че новият собственик ще кара тази капсула на времето докато се разпадне, което лесно ще надхвърли 300 000 км.

Повече от 20 000 долара са много пари за 2000 Civic Si, особено след като можете да получите ново купе за малко под $ 25,000. Имаме чувството, че Bring a Trailer ще бъде наводнен със запазени превозни средства от началото на века, които ще се продават за абсурдни пари, главно заради този пример.