Honda с два интересни концепта на Civic Type R

Type R

Honda UK показа два модифицирани Civic Type R на годишния SMMT ден, демонстрирайки две различни концепции на популярния хот хеч. Единият е шосеен автомобил с доста добавки към него, както и допълнителни 94 к.с., а другият черпи вдъхновение от Rally Raid автомобилите, които се отличават с доста високо окачване.

Екипът на Honda в BTCC Team Dynamics Motorsport стои зад напомпаната версия на Type R. Използвани са доста готови компоненти, но голяма част от модификациите са създадени специално за двата автомобила.

Промените по 2.0-литровия турбо двигател включват ремап, нова запалителна система, интеркулер и по-свободна Scorpion изпускателна система. Мощността достига до 400 к.с. и 500Nm въртящ момент.

„Ние сме запознати с побеждаващия характер FK8, но искахме да покажем какво може да бъде изкарано от колата само с няколко малки модификации“, каза Джеймс Роджърс, мениджър на Team Dynamics. „Стандартният автомобил, който е състезателен автомобил за пътя, е толкова способен, че наистина не отнема много, за да достигне до следващото ниво.“

Шасито също е променено с екстри като Eibach Pro пружини, регулируеми анти-рол бари и задни носачи, нови спирачни маркучи и нови 19-инчови джанти, обути в Dunlop гуми.

Type R

Втората модифицирана Honda Civic Type R се нарича OveRland и е създадена от Ralph Hosier Engineering. Този уникален проект всъщност все още не е завършен – очаква се той да бъде готов след един месец.

Автомобилът е по-висок с 10 см. и е обут с големи гуми 255/55 BF Goodrich заедно с рали джанти. Вдъхновението идва от света на рали състезанията. OveRland запазва фабричното окачване отпред, но сериозно изменя задната ос.

„Тези две коренно различни интерпретации на Civic Type R показват способностите на стандартния автомобил, но също така отразяват напредналата, спортна и игрива природа на цялата гама на Civic,” каза Ралф Хузие, собственик на едноименния бизнес. „Имахме фантастична възможност да покажем какво може да се направи с шосейна кола като тази.“

Както бихте очаквали, двата автомобила няма да достигнат производство, но и Team Dynamics и Ralph Hosier Engineering са отворени за създаване на единични бройки за заинтересованите клиенти.