Honda показа ретро дизайна на Sports EV Coupe

Sports EV

След дебюта си в Токио през октомври, Honda Sports EV Concept вече е готова да привлече клиенти от Европа благодарение на своя ретро-футуристичен дизайн и нисък център на тежестта.

Към Sports EV Concept се присъедини в Женева и Urban EV Concept, който бе представен във Франкфурт миналата година, както и NeuV, показан за пръв път на изложението за потребителска електроника през 2017 г. Но нито един от останалите два модела не е предназначен да бъде спортен.

Sports EV е двуврата двуместна кола с дълъг капак, кръгли LED фарове, квадратни задни светлини, светеща емблема, камери вместо странични огледала, компактен интериор и ултра тънки А колони. Японският производител я описва като „концептуален модел, който комбинира електрическата ефективност и изкуствения интелект в компактно тяло“, имащи за цел да осигурят на потребителя „чувство за единство“, докато е вътре в автомобила.

Дължината му е 3,895 мм, което го прави доста близък до Mazda MX-5 с 3,950 мм.

Слуховете за дата на стартиране са за 2020 г., и можем само да се надяваме, че Honda ще успее да постигне всички неща по отношение на тази концепция, давайки възможност на клиентите да застанат зад волана на забавен автомобил с размерите на MX-5, като „силно изразен електрически спортист“.

Що се отнася до частта на изкуствения интелект, Sports EV Concept идва с Automated Network Assistant на Honda, споменатото преди това чувство за единство ще се появи.

Като цяло, външният дизайн на този автомобил не е спиращ дъха, но ако производителят може наистина да го направи забавен за каране на разумна цена, смятаме, че ще има доста желаещи да го имат.