Местният Holden Commodore, в който милиони австралийци се влюбиха, може вече и да не се произвежда, но все пак има хиляди бройки по местните пътища. От всички те, този VE модел може би е най-откаченият.

Колата започва живота си като всеки друг Commodore и някога е била комфортна семейна кола. Собственикът обаче се е отказал от спокойния седан, превръщайки го в чудовище, което е толкова нелепо, че почти се противопоставя на логиката.

За начало, моделът разполага с напълно подготвен V8 двигател с ковани части и завършен с гигантски компресор, който може да погълне цяла птица. С впръскване на метанол и редица други подобрения, автомобилът доставя приблизително 1000 к.с. на задните колела чрез двустепенна трансмисия Powerglide.

Каналът на Hoonigans в YouTube наскоро имаше възможността да се докосне до тази луда машина и да направи няколко бърнаута, които могат да засрамят почти всяко друго превозно средство с четири колела.

Макар че този Commodore е най-вече драг кола и чудовище за бърнаути, той все още може да се движи по улицата. С изключение на огромния компресор, той даже изглежда до голяма степен заводски. Дори интериорът е точно както е бил при излизането си от завода.