5.2-литровият V8 двигател на Ford Shelby Mustang GT350 и GT350R с кодово име Voodoo е с един от най-добрите саундтраци на пътя в момента. Някак си Hennessey Performance направи магия със спортния автомобил и го направи още по-добре звучащ.

Преди няколко години Hennessey хванаха Shelby GT350 и го засилиха с мощност от 575 к.с., което по това време си беше много. Но познавайки тунинг компанията, бяхме сигурни, че те ще се постараят още. До лятото на 2017 г. тунинговата компания се върна. Този път, обаче, това беше с 850 к.с.

За да получи такава мощност от V8, Hennessey постави компресор на двигателя и добави куп други нови части. Пакетът за надграждане HPE850 поддържа същия гняв на GT350, който всички обичаме. Това определено не е лошо нещо, но най-новият пакет на компанията, HPE1000 прави GT350 да звучи като суперавтомобил.

Hennessey все още не пуска никакви спецификации за новия пакет и видеоклипът по-долу е само закачка за това какво да очакваме. Но името определено дава идея за мощността, тъй като очакваме звярът да има 1000 к.с. Също така звучи доста различно от обикновения GT350.

Наистина искаме да заглушим ужасната музика, която свири за фон, защото искаме да чуем великолепната канонада от изгорелите газове, но тя се чува истински към края. Острото боботене от атмосферния двигателя все още е там, но начинът, по който турбините свистят ни напомня на Pagani Huayra.

Ако можете да превърнете кола за 60 000 долара и тя да звучи като за 1 млн. долара, значи имате талант. Между другото, пакетът HPE1000 за GT350 няма да е евтин.