Hennessey иска да удари 300 мили/ч. с Venom F5

Venom F5

Hennessey Performance постави амбициозна цел да пред хибрида си Venom F5 – 300 мили/ч. -или 482 км/ч. през следващата година.

Показан в SEMA миналата година, моделът все още не е готов – в часност интериора му. Venom F5 е първият автомобил на компанията от Тексас, създаден от нулата.

По време на изчерпателно интервю пред Automobile Magazine, Джон Хенсеси заяви, че компанията ще създаде напълно функциониращ модел за постигане на максимална скорост преди началото на производството на Venom F5 в началото на 2019 г.

„Нашата голяма и смела цел е 300 мили в час. Когато постигнем дадена цел, ние търсим следващата, така че истинската голяма планина за нас беше да проектираме, развием и изградим своя собствена машина.“

„Правим това в продължение на 27, 28 години. Ние сме известни със скоростта си и си казахме „Добре“ – Победихме Bugatti през 2014 г. с Venom GT. Какво е следващото голямо число? Каква е следващата голяма цел? „, поясни Хенеси.

Според Джон Хенеси компанията не е проектирала Venom F5 от самото начало, за да достигне 300 км/ч. Вместо това тази идея се роди след разговори и след като анализът на коефициента на съпротивление определи, че лъскавият хипер-автомобил има коефициент 0.33, значително по-добър от 0.44 на Venom GT.

„Инженерите пресметнаха и казаха:“ Ако можем да управляваме натоварването на гумите, което мислим, че можем, колата [с 1600 к.с.] трябва да надвишава 300 мили/ч.“

Когато Hennessey Venom F5 стигне до производствената линия, той ще дойде с 8.0-литров турбо V8 с 1600 к.с. и въртящ момент от 1763 Nm. Хиперавтомобилът ще тежи по-малко от 1360 кг.