gtr track edition

NISMO, ама почти! Така бихме определили новата версия на GT-R Track Edition, която ще бъде представена през април месец на автомобилното изложение в Ню Йорк, а малко по-късно тази година ще бъде налична и по шоурумите. Стартова цена – $ 129 585 , добра сделка за „почти Nismo“.

И така… кое му е Nismo-то и кое не е?
Както се забелязва още от пръв поглед, калниците са изцяло взети от топ спортната версия на GTR, а същото се отнася и за 20-инчовите джанти, настройките на окачването, Recaro салона и карбоновото крило. Подчертавайки спотния характер на модела, цветовата схема е избрана в ярко червено и черно.

gtr track edition
Това, което не е Nismo е двигателят. Той остава „базов“ 3.8 литров V6 с 565 к.с., вместо 600-те коня в обновеното за 2017 година Nismo изпълнение. Теглото на колата е 1775 кг, което е с точно 1.8 кг по-тежко от Nismo и 8.16 кг по-лек от нормалната „Premium“ версия.

Nissan GT-R Track Edition беше показан в Европа още през есента, а малко преди това и в Япония. Сега предстои ревюто му в САЩ, а вицепрезидентът по продуктово планиране в Северна Америка Майкъл Бънс заяви, че моделът ще бъде достъпен само със специална поръчка.