Този оранжев Volkswagen Golf II е доказателство, че раздутите бодикитове, снишените до земята коли, както и тежките конверсии никога няма да бъдат демоде в тунинг средите… a да, 1.8Т също е актуален!

Наистина сме се нагледали на тунинг проекти на базата на VW Golf II, нямаше как да подминем, обаче този от галерията на Speedhunters. Боядисаната в оранжево двойка, независмо дали се нрави на вкуса ви, е истинска статуя на човешкия труд.

Колата е напълно автентичен Golf Syncro. Впоследствие колата е  получила GTO бодикит на Rieger и оранжева боя. Това всичко е страхотно, но както знаете, за да получите перфектната визия, много важен детайл са джантите. Нашето мнение е, че собственикът на Golf-а е изпълнил и тази задача повече от перфектно с комплекта на BBS. И за да колата наистина бъде в крак с модата е почти легнала на земята. Това е възможно благодарение на допълнително монтираното въздушно окачване, част от чиито елементи са оригинално преобразени, като кенчета от Fanta.

Както вече споманхме, колата наистина може да бъде еталон за тунинг. Работата по нея далеч не свърпва с визията. Отваряйки вратата на автомобила, определено ще се чудите в Golf II ли се намирате или в Audi TT. Арматурното табло е от първата генерация на купето, а воланът, вероятно от последната.

И за да объркването е наистина пълно, предният капак крие, така обичаният от всички VAG фенове – 1.8Т. За жалост нямаме информация през какви интервенции е минал, но съдейки по вида му и той е далеч от стоков…