Genesis Mint концепт хвърля ръкавица на MINI

Mint

Новият концепт Genesis Mint се появи в Ню Йорк, представяйки се за луксозен електрически градски автомобил. Компанията го описва като „аксесоар за модерния, градски начин на живот“.

Малкият двуместен градски автомобил с две врати залага на органичен трикомпонентен дизайн и разполага с две ножични врати, вместо традиционна трета врата. Това се дължи на факта, че в задния край се намира мястото за зареждане на батерията, монтирана на пода. Няма как да не ни направи впечатление.

Концепцията е създадена чрез сътрудничество между дизайнерските студия на марката в Германия, САЩ и Южна Корея. Тя е завършена в матова боя „Hunter Green“ и разполага с четири светлини както отпред, така и отзад, които се простират по цялата ширина на купето.

Интериорът е минималистичен и впечатляващ, вдъхновен от корейската традиция за възползване от празното пространство. Това заяви Люк Донкерволке, изпълнителен вицепрезидент и главен директор по дизайна на Hyundai Motor Group.

Всичко е покрито с кожа, а воланът е заобиколен от шест дисплея и седми, който седи в центъра, показвайки основната информация на водача. Задното отделение е лесно достъпно през тези ножични врати, предлагайки ниска точка на натоварване за по-лесен достъп.

И докато Genesis не споделя никакви технически подробности за електрическия двигател, който управлява Mint концепта, те твърдят, че пробегът е 320 км и е съвместим с бързо зареждащи станции от 350kW.

Дали Genesis наистина ще се впусне след Mini и бъдещите му електрически модели? Само времето ще покаже.