Gemballa ще строи хипер автомобил

Gemballa

Gemballa е най-известна с безбройните си тунинг проекти на Porsche, но компанията върви напред с планове за изграждане на хипер автомобил.

Подробностите са ограничени, но проектът е в начален етап, тъй като фирмата заяви, че успешно е започнала процеса на набиране на средства и получава капитал от инвеститори.

Благодарение на това развитие, компанията преминава към „фаза на техническо планиране“ и публикува подробности за предстоящия модел. Прототипът ще бъде представен в началото на следващата година и компанията твърди, че ще има „най-модерното задвижване и аеро технологии“.

Това не е много, но Gemballa казва, че те се стремят към време за 0-100 км/ч. по-малко от 2,5 секунди. Компанията също така заяви, че автомобилът трябва да може да достигне 200 км/ч. за приблизително 6,5 секунди.

Не се знае какво ще задвижвамодела, но компанията заяви, че първоначалната версия ще има двигател с вътрешно горене. По-късно можем да очакваме хибриден вариант, който вероятно ще предложи още по-добри показатели. Gemballa каза също, че ръчната трансмисия може да бъде налична.

Автомобилът също така обещава да е изключително лек. Въпреки това няма индикация за това колко ще тежи моделът и доколко широко ще бъде използването на карбон.

Освен неясните спецификации, Gemballa пусна няколко тийзър изображения. Те предполагат, че хиперколата ще има агресивна предна част, издути калници и тънки LED фарове. Можем да видим и карбонови елементи като предния сплитер. Моделът също има масивни джанти и отличителен заден спойлер.

В изявление главният изпълнителен директор на Gemballa Щефен Корбах заяви, че „сега се концентрираме върху изграждането на един от последните чисти спортни автомобили, модерна класика с изключителен външен вид и характеристики.“ Той допълни и, че „една Gemballa кола се нуждае от бензин и звук. Не всички нови тенденции са готини.“

Gemballa