Gemballa създадоха последното Mirage GT

Gemballa

Porsche Carrera GT е един от най-желаните модели на марката. Въпреки почти съвършения статут на машината, тунинг компанията Gemballa се захваща да модифицира историческия суперавтомобил.

Преди повече от десетилетие, Gemballa представи Mirage GT, силно модернизирана версия на Carrera GT, ограничена до 25 единици за целия свят. Модификациите, направени по автомобила, са изчерпателни и тунинг компанията наскоро обяви във Facebook, че току-що е построила и доставила последния си Mirage GT.

Според тунера създаването на модела отнема повече от 1000 часа работа – и гледайки снимките, не е трудно да се разбере защо. Mirage GT е оборудван с множество специални компоненти, които го правят изключителен. Например предницата се отличава с нова броня и капак с голям отвор. Освен това, фаровете са с флуоресцентни жълти акценти, които придават на суперкара по-отличителен външен вид.

Външните промени, направени по колата, продължават отстрани с монтирането на черни джанти и жълти спирачни апарати. Виждаме и нови странични прагове и врати от карбон. Задната част, обаче, е тази, която е претърпяла най-много промени.

Изтънчеността на стандартната Carrera GT прави място на фиксирано задно крило, поръчкова броня, четири накрайника и ярко жълт капак на двигателя. Mirage GT включва и голям отвор на тавана, който се простира до двигателния отсек.

Кабината е оборудвана с волан, който е изработен по поръчка и се отличава с редица компоненти от кожа и алкантара. Жълтите акценти продължават да присъстват почти навсякъде в интериора.

Не само външния вид е променен. Атмосферният V10 двигател е настроен от Gemballa да доставя цели 680 к.с.