shelby gt350

Ford обяви днес, че моделите на спортния бранд Shelby GT350 и GT350R ще останат в производство и през следващата календарна година. Клиентите ще могат да ги поръчат в три нови цвята – Orange Fury, Kona Blue и Lead Foot Gray, като първите две ще бъдат налични и в EcoBoost и GT Mustang.

За разлика от повечето нормални Mustang-и GT350 няма да получи абсолютно никакви ъпгрейди по себе си. Това означава, че нито предницата, нито задницата ще претърпят какъвто и да било фейслифт. Далеч сме от мисълта, че и двигателят също се нуждае от някакво развитие, V8 агрегатът с плосък колянов вал и 525 к.с. все още е актуален сред конкурентите в класа.

И през следващата производствена година Ford ще продължи да продава моделите GT350 с допълнителните охладители за трансмисията, мотора и диференциала. Те станаха част от базовата цена през 2016 г., когато доста собственици на спортното купе се оплакаха на компанията, че при интензивно пилотиране на пистата светва предупредителна лампа на таблото, а някои дори заведоха дело срещу производителя.

Клиентите на Shelby ще имат възможността да добавят към своите покупки обновена озвучителна система и SYNC 3 развлекателен софтуер. Пакетът за удобство пък ще включва отопление и охлаждане на електрическите седалки. За съжаление цените на GT350 все още не са обявени от Ford.