mustang

Когато говорим за оцеляването на компания в автомобилната индустрия, всичко е позволено, а Ford най-добре знае как да се справя в ситуацията.

Всъщност, малко по-рано тази година „синята елипса“ отправи съобщение, в което заяви, че ще прекрати всичките си седани в Северна Америка, оставяйки единствено Mustang с бъдещи наследници.

Но дали Mustang ще се справи с оцеляването в тази враждебна пазарна среда, където доминиращите тенденции са всичко друго, но не и съответстващи на първоначалната философия на пони модела.

Вече знаем, че хибриден мустанг ще има и то скоро, както и електрически кросоувър Mustang с 4 врати, който дори е вероятно да използва табелката ‘Mach 1’. Със сигурност иконичният модел трябва да влезе в крак с тенденциите, за да оживее…

А защо не поставим още едно заглавие до това на модела, например … Raptor? Познатото ни лице от света на концептуалните илюстрации X-Tomi Design е направил именно това, резултатът е абсурдно страхотен.

Той съчетава легендарните спортни извивки на Mustang GT с грубианския дизайн на F150 Raptor. Предната решетка с надпис „FORD“ стои буквално като подарена, но още по-шокираща е офроуд бронята под нея, довършена от сребриста предпазна ламарина. Предницата някакси отива на модела.
Огромните BF Goodrich гуми обути в офроуд джанти и изпъкналите калници може да не грабнат сърцата ви, но те са там, защото трябва! Все пак това е Ford Mustang Raptor и ако някога влезе в производство ( с да речем V8 и 460 к.с. от GT), със сигурност ще е една от най-мъжкарските коли.

 

Кликнете на снимката, за да видите и този американски звяр!

mustang