Ford Mustang Electric ли е бъдещето на мъсъл автомобилите?

Mustang Electric

Вдъхновеният от Mustang изцяло електрически кросоувър е главна тема в общността на Ford. Какво би станало обаче, ако вдъхновениео поеме по модерния път и се превърне в Mustang Electric?

Независимият дизайнер Адан Лопес представи доста добър концепт на Ford Mustang Electric, въпреки че няма официални индикации, че такъв модел се задава. Все пак това е интересна концепция, която доказва, че гените на Mustang теоретично биха могли да се трансформират в изцяло електрически модел, който ще блести и през 21 век.

Всъщност дизайнерът е представил модела за производствената 2020 г., но има повече смисъл ако си го представим за 2025 г. Един поглед е достатъчен, за да осъзнаем, че това хипотетично творение е Mustang. Фаровете, мускулестите калници, таванът и решетката допринасят със своята идентичност – да не говорим за светещите лога. Пропорциите обаче са значително променени и то с уважителна причина.

Тъй като вече няма голям V8 под предния капак, на кого е необходима дълга предница? С новата визия, автомобилът има повече суперкар излъчване. Това изглежда е причината за по-късия и много по-нисък капак на Mustang Electric. По-внимателен поглед разкрива, че затворената решетка насочва въздуха към предния капак.

Това е интересна подробност, която дизайнерът вероятно е включил по аеродинамични причини. Това със сигурност прави електрическото пони да изглежда поразително. Погледнат отстрани, Mustang Electric наподобява суперавтомобил със средно разположен двигател, главно и заради страничните отвори. Те по всяка вероятност биха послужили за охлаждане на батерията.

Задният край изглежда още по-агресивен от предния, като бронята интегрира в себе си масивен дифузор и също толкова големи въздуховоди. Задните светлини може да не изглеждат много като на Mustang, но това вероятно е умишлено и подчертава факта, че моделът отива към бъдещето.

Що се отнася до интериора, той е вдъхновен в ретро стил, въпреки наличието на масивен дисплей, който обединява панела с инструменти с централния сензорен екран.

Хипотетичното представяне на Mustang Electric определено е достойно за суперкола. Дизайнерът твърди, че подобен автомобил ще се нуждае от 2,5 секунди до 100 км/ч., а максималната скорост ще е 301 км/ч. Това със сигурност е възможно, като се има предвид напредъкът, постигнат от батериите и електрическите двигатели през последните години.