Ford Mustang Bullitt получава суперкар помощ от O.CT

Mustang Bullitt

Като най-продаваното спортно купе в света за четвърта поредна година, нормално Ford Mustang да е желан от всеки тунер. Ъпгрейдите включват всичко – от по-голяма мощност до откачени бодикитове и пълни интериорни козметични решения, и обхващат всяка версия на колата, включително Mustang Bullitt.

Проектиран, за да отдаде почит на филмовата звезда от 1968 г. с участието на Стив Маккуин, Mustang Bullitt се основава на GT, задвижван от V8. В същото време той разполага с малко повече мускули и няколко визуални подобрения.

Тук се намесват O.CT, които успяват да извлекат 651 к.с. и 700 Nm въртящ момент чрез добавяне на компресор и модифициране на ECU-то.

В сравнение с „базовата“ версия, тук имаме допълнителни 197 к.с. и 171 Nm въртящ момент. По отношение на мощността, това е територията на Lamborghini Huracan Evo, чийто 5,2-литров, атмосферен V10 двигател е всъщност с 20 к.с. и 100 Nm въртящ момент по-малко от модифицирания Mustang.

По отношение на представянето, нямаме представа колко бърз е този Bullitt, защото тунерът запазва в тайна времето за ускорение до 100 км/ч. Ние знаем, че европейската версия се нуждае от 4.6 секунди, а този Bullitt няма ограничител на скоростта.

Ъпгрейдите на O.CT за Mustang Bullitt завършват с изпускателната система от неръждаема стомана, която е допълнителна опция – макар че няма как да я пропуснете, след като предлага „екстремен звук“.