Ford Mustang 2018 ще дойде в Европа с V8 и 443 к.с.

Mustang

Дойде време Ford да пусне актуализирания Mustang в Европа, като производителят дава повече светлина върху промените в новия модел.

Ford Mustang 2018 за европейския пазар обещава да предложи по-рязък характер, повече технологии и повече възможности за персонализиране от всякога.

Ford ще продължи да предлага новия Mustang fastback и кабриолет. Промените в дизайна са еднакви със североамериканския Mustang, включващи нова предна броня и по-изчистена аеродинамика.

Моделите с V8 ще получат актуализирана версия на 5.0-литровия агрегат, който сега произвежда 443 к.с. и 529 Nm въртящ момент. Той е свързан с 6-степенната ръчна трансмисия, която сега разполага с технология за съвпадане на оборотите за по-плавно и по-бързо превключване.

Истинското подобрение обаче е добавянето на 10-степенна автоматична скоростна кутия. Комбинацията от V8 и новата автоматична скоростна кутия дава възможност на новия Ford Mustang да ускори от 0 до 100 км/ч. за само 4.3 секунди.

Шасито разполага с ново регулируемо окачване MagneRide, което работи чрез бордови режим на задвижване. Ford ще предложи и системата за отработените газове Active Valve Performance, която ви позволява да стартирате автомобила в тих режим, за да са щастливи вашите съседи.

„Страстта на Европа към Mustang се оказа по-голяма, отколкото си представяхме – повече от 33 хиляди Mustang-а вече са по улиците на континента“, каза Стивън Армстронг, вицепрезидент и президент на „Европа Близкия Изток и Африка“ за Ford Motor Company. „Има само няколко коли, които могат да донесат такава комбинация от наследство, стил и изпълнение на такава широка аудитория. Новият Ford Mustang предлага най-привлекателния пакет. „

Кабината е обновена с нови меки материали за по-превъзходно усещане, както и 12-инчов изцяло цифров инструментален клъстер. За първи път американецът ще бъде оборудван с адаптивен круиз контрол и система за предупреждение за дистанция. SYNC3 инфоразвлекателната система с 8-инчов дисплей също е налице и е съвместима с Apple Car Play и Android Auto.

Моделите EcoBoost се задвижват от турбокомпресорния 2.3 литров 4-цилиндров агрегат. Базовият двигател произвежда 286 к.с. и максимален въртящ моментот 440 Nm. 6-степенната ръчна скоростна кутия е стандартна, а 10-степенна автоматична е опция.

Ford ще предложи и Mustang Bullit като специален модел в Европа, включващ модернизирана версия на 5.0-литровия V8 с 457 к.с. Специалният модел ще бъде достъпен само в Shadow Black или в класическия Dark Highland Green.