Ford Mustang 2018 сваля разхода

Новият Ford Mustang се очаква да бъде по-икономичен и с по-добро управление, съобщават от компанията. Това ще бъде възможно благодарение на подобрен дизайн.

След изминалите тестове на прототипа на марката на високоскоростна писта, инженерите открили, че той не се представя толкова добре, колкото сочат данните от аеродинамичния тунел. Това наложило лека модификация, която включвала използването на традиционно тиксо за фугата под решетката.

След налагане на простото решение, се забелязало подобрение на скоростта в завой и това наложило създаване на нов дизайн на решетката. Оказало се, че евтиното тиксо дало цялата необходима информация и направило съществена разлика.

Инженерите на Ford прекарали стотици часове по подобряване на аеродинамиката на новия Mustang и резултатът бил подобрение от 5.6% в разхода на гориво. Част от това е добавяне на капачета на решетката, които се затварят при висока скорост с цел подобряване на въздушното съпротивление.

Благодарение на новия аеродинамичен пакет на Mustang 2018 EcoBoost, разходът на гориво е 11.2 л/100 км градско, 7.6 л/100 км извънградско и 9.4 л/100 км комбиниран разход с ръчна скоростна кутия. За автоматика данните са съответно 11.2 л/100 км градско, 7.35 л/100 км извънградско и 9.4 л/100 км комбинирано. Резултатите за Mustang GT са почти същите като автоматикът е малко по-ефективен в града и в комбинирания разход.