Ford Mondeo 2019 може да е новия хибрид на компанията

Mondeo

За разлика от американския си брат (Fusion), европейският Mondeo няма да бъде прекратен – поне не в обозримо бъдеще.

Първите шпионски снимки на фейслифта на комбито потвърждават това. Очакваме моделът да дебютира в началото на следващата година на европейския пазар. Както можете да видите, няма много забележими промени във външния вид на този прототип, заснет по време на зимни тестове.

Само предницата и задницата са покрити с камуфлаж, което предполага, че тези зони ще бъдат променени. Очакваме нова броня отпред, както и леки промени по багажника и задните светлини.

Интериорът не изглежда толкова различен, въпреки че има някои промени. Например, централната конзола разполага с ново управление на климатика точно под стандартния сензорен екран Sync 3 и селектора за скорости.

Той изглежда много подобен на този, използван в най-новия Ford Focus, което ни кара да вярваме, че прототипът на Mondeo ще използва същата 8-степенна автоматична скоростна кутия като компактния модел. Тъй като Ford обяви през октомври, че актуализираното семейство Mondeo Hybrid ще получи комби вариант през 2019 г., това може и да е точно той.

2019 Ford Mondeo Hybrid Wagon ще използва съшия  2.0-литров бензинов агрегат с електромотор, предлагащ 184 к.с. Въпреки това се очаква моделът да се оборудва с 9.0 кВтч литиево-йонна батерия, която дебютира във Fusion Hybrid 2019. По-голямата батерия на актуализирания Mondeo Hybrid трябва да му осигури чист електрически пробег от около 40 километра.

Заедно с актуализираната хибридна система, фейслифта на Mondeo трябва да се сдобие с нови EcoBlue 2.0-литров турбо дизел и EcoBoost 1.5-литров турбо бензинов двигател, идващи от Focus.

Mondeo също ще получи пакета Co-Pilot360, състоящ се от адаптивен круиз контрол, активна помощ при паркиране, активна помощ при управление, помощ при поддържане на лентата и автоматична аварийна спирачка с детектор на пешеходци.