Ford GT получава тунинг пакет с 2000 к.с.

GT

Ford GT от предишното поколение е чудесна интерпретация на легендарния автомобил отпреди 50 години. Предвид възрастта си, той все по-често е ползван за тунинг база на доста студиа.

Настоящият проект, който надхъврля 40 000 долара, е осъществен от Heffner Performance, тунер, базиран във Флорида, специализиран в модифицирането на екзотики от висок клас.

Справка в сайта им разкрива два отделни пакета за Ford GT. Stage 1 повишава мощността до 975 к.с. на коляновия двигател и 850 к.с. на колелата с обикновен 93 октанов бензин. Със състезателно гориво броят им нараства до 1150 к.с. и 1,000 к.с. съответно. Тази модификация ще струва на клиентите $ 35,000, или $ 42,000 с титаниев колектор и изпускателна система

Stage 2, от друга страна, значително преобразява американския суперавтомобил, като му дава повече от 2000 конски сили. И те са на колела, не на коляновия вал. Модификациите включват подсилено шаси, в допълнение към силно напомпания twin-turbo двигател. Въпреки това моделът се смята за легален, а също и за абсолютен звяр на драг пистата.

Удоволствието да направите вашия Ford GT по-мощен от Bugatti Chiron засега не е известно и ще трябва да се свържете с Heffner Performance.

Що се отнася до онези, които смятат, че 2000+ к.с. са прекалено, тунерът има доста части в магазина, които трябва да отговарят на нуждите на всеки собственик.

Нека се насладим на този Ford GT в галерията по-долу.