Ford Focus ST 2019 е готов за премиера

Focus ST

Ford най-накрая показа хот хеча Focus ST в почти готов вид.

Това, което виждаме на снимките, е готовата версия и трябва да признаем, че тя изглежда по-добре, когато всички части са в един и същи цвят.

Можете да видите разликите по-долу. Снимките включват два черни 2019 Focus ST прототипа. Единият разполага с черни брони, а другият все още носи сребърните.

Двата автомобила бяха забелязани по пътищата около Nürburgring Nordschleife в Германия. ST версията изглежда по-остра и елегантна в същото време, оставяйки визуално място за още по-наточения RS, който ще пристигне по-късно.

Прототипът наподобява аеро-пакета ST-Line, но тези, които имат набито око за детайлите, ще видят уникални елементи. Те включват малък дифузьор между двата ауспуха, по-голям спойлер на покрива, по-големи джанти с нов дизайн и нови мрежи.

Интериорът в тези шпионски снимки не се показва, но предполагаме спортни седалки с ST брандировка, плосък волан и ревизиран инструментален клъстер с нови уреди.

Както е обичайно за ST моделите, Focus ST разполага с по-ниско и по-твърдо окачване, както и с по-тежки спирачки. Под предния капак, моделът ще замени предишния 2.0-литров турбо 4-цилиндров двигател с 2.3-литров EcoBoost. Той задвижва различни модели на Ford и Lincoln, включително настоящите Focus RS и Mustang EcoBoost.

В новия Focus ST двигателят трябва да доставя повече мощност от 250 к.с., но не повече от 300 к.с., за да избегне вътрешната конкуренция с предстоящия Focus RS.