focus rs

Ford отбелязаха спирането на Focus RS от производство със специална лимитирана серия Heritage Edition произведена в точно 50 ярко оранжеви бройки.

Един от любимите модели на хотхеч феновете ще слезе от поточната линия в Саарлуис, Германия през април тази година. Всичките 50 Heritage RS версии ще бъдат с дясно разположен волан и разпродадени във Великобритания. Освен яркия си цвят те ще предлагат повече мощност и допълнително оборудване в купето.

На оранжевата боя контрастират черни странични огледала, заден спойлер и джанти, под които се крият сиви спирачни апарати. В салона акцентът от специалния пакет пада върху спортните полукожени Recaro седалки, отопляемият волан и тонираните стъкла.
ford focus

Но Ford Focus Heritage RS не е претърпял само козметични промени. От компанията са оборудвали горещия хеч с механичен Quaife диференциал с ограничено приплъзване, който подобрява сцеплението при по-остри завои. Разбира се Drift Mode-а си остава наличен, за да изпрати мощността към задния мост винаги, когато пожелаете да се забавлявате.

Освен гореизброеното 50-те бройки на Focus Heritage RS ще бъдат по-мощни от стандартния модел благодарение на ъпгрейда FPM375 Mountune, който ‘подарява’ 25 к.с. и 30Нм на колата посредством прекалибриране на турбото и нова запалителна система.

Цената на Ford Focus Heritage RS Edition е със 7000 паунда по-висока от регулярната, но със сигурност тази инвестиция ще се оправдае при бъдеща препродажба като последна серия на успешен модел.